Nästan hela mänskligheten kämpar idag med covid-19. Men när fienden är osynlig känner vi oss hjälplösa. Om du inte kan skjuta på det, mobilisera armén och gå krig, vad du ska göra?

Kom ihåg att vi har en "intern armé", vår huvudstyrka är immunsystemet. Och ju friskare det är, desto mer återspeglar inkräktarnas attack. Därför måste du upprätthålla immunitet i bästa form.

Kropp och sinne

Kopplingen mellan kroppen och sinnet är absolut verkligt. Vårt skydd mot infektion – immunsvaret – är ett komplext nätverk av signaler mellan de nervösa, endokrina och immunsystemen, liksom våra känslor.

Stressorer-det vill säga händelser som utgör en hot-våld dessa band, som agerar på hypotalamisk-hypofysen och sympatiska nervsystem. De skiljer hormoner, till exempel kortisol, en stor utsläpp som är skadligt för immunitet.

Resurserna för vår kropp och förnuft är begränsade, vi måste välja var vi ska styra energi. De konfronterar och skyddar, stöder och behandlar antingen. Och eftersom överlevnad är viktigast, är skydd i ögonblick, skydd prioriterad.

Coronavirus är farligt för det mänskliga immunsystemet av tre skäl: risken är verklig och allvarlig, det finns ingen säkerhet när det slutar, för mycket osäkerhet. Tre faktorer orsakar konstant stress, vilket är farligt för kroppen – det förhindrar att den återhämtar sig.

Förklara krig mot stress

För att hantera spänningen behöver du inte så mycket. Här är flera sätt att stärka din immunitet.

1. Återfå kontrollen och positiva åsikter om världen. I en situation med osäkerhet är det viktigaste att känna igen att du åtminstone kan påverka något. För detta behöver du:

  • Ta en kris som ett samtal. Istället för att gömma sig från fara, förneka det, måste du lära dig att motstå svårigheter. Så du kommer att återlämna förtroende för dig själv och självförtroende.
  • Lär dig och växa. Svåra tider gör det alltid möjligt att lära dig själv bättre, få ny upplevelse, upptäcka nya resurser.
  • Hitta din inre kraft. Livets höga rytm lämnar inte tid att kasta in sig själv. Isolerat kan vi hitta möjligheten att apotekpotensmedel.com öppna vår inre värld igen.
  • Behålla optimism och hopp. En positiv bild av situationen stärker immunsystemet. Trots att det är svårt att förbli optimistisk i krisen måste du hitta källor till positiva känslor.
  • Separera problemet från din reaktion på det. Fånga det ögonblick då kroppen utlöser reaktionen "slå eller springa", berätta för dig själv att den är ineffektiv och hitta sätt att hantera situationen och samtidigt förbli lugn och koncentrerad.

2. Erkänna dina känslor och låt dem gå. Ignorera inte dina egna känslor, acceptera dem och låt dem vara.

  • Förnekar inte ens de mest obehagliga känslorna. Att ignorera rädsla, ångest, smärta, skam, vi driver dem ännu djupare, vilket bara förvärrar tillståndet och kan till och med leda till depression.
  • Låt upplevelserna manifestera sig. Du behöver inte dela känslor i dåligt och bra. Istället måste du acceptera dem som en del av verkligheten.
  • Känn dina känslor. Vi kanske inte gillar situationen och vår egen inställning till det, men från detta kommer de inte att försvinna. Låt upplevelserna röra sig genom kroppen. Efter 10 minuter, växla din uppmärksamhet till något positivt och släpp svåra upplevelser.

3. Ta emot och ge känslomässigt stöd. I en situation med själv -isolering har kommunikationen med andra kraftigt minskat. Men i relationer med nära och kära och vänner utvecklas vi tack vare stöd och kärlek. Kontakter med dem hjälper vår fysiska hälsa.

  • Acceptera inte för givet, de du bor. Visa att du älskar och uppskattar dem. Förvärra inte konflikter, leta efter sätt att lösa problem fredligt.
  • Kommunicera med kära människor. I vanligt liv saknar vi ofta styrkan att kommunicera med alla som är viktiga för oss. Men nu kan du skriva och ringa dem, skratta tillsammans, diskutera hur man träffas när karantänen slutar.
  • Blås inte upp negativa känslor. Kommunikation med oroliga människor är det lätt att plocka upp rädsla från dem. Säg oftare till dig själv: ”Jag behöver inte negativt. Jag vill titta på världen med förtroende och hopp ".

4. Ta bort kroppsspänning. Reaktionen "slå eller springa" mobiliserar kroppen. Musklerna är ansträngda, hjärtat fungerar mer aktivt, trycket stiger. I detta tillstånd är det omöjligt att koppla av. Fysiska övningar är ett bra sätt att frigöra energi och lindra stress.

5. Återställ. För att göra detta måste du inse att det inte finns någon fara och förmedla denna känsla till din kropp. Säg: "Jag är säker och kan koppla av och återhämta sig". Det är användbart att öva meditation för att ge kroppen möjlighet att återhämta sig från stress.

Vi kan inte helt isolera oss från världen, ångest, rädsla. Stress penetrerar oss genom media och internet. Därför är praxis för avkoppling, positiv visualisering särskilt viktiga nu. De kommer att hjälpa till att stärka inte bara psyken, utan också immunsystemet.

Leave a Comment